Сочинение на тему my favourite dish

9 вариантов

  1. 1
    Текст добавил: Проснись и пой

    Моя любимая еда – домашняя. Я очень люблю готовить. Когда я что-то готовлю, у меня появляется возможность отдохнуть умом и душой. Я люблю пробовать новые рецепты. Я предпочитаю здоровую пищу, которую легко приготовить.

    Суп с куриными фрикадельками

    Я люблю супы. Мой любимый суп – это суп с куриными фрикадельками. Он легкий и очень вкусный. Он состоит всего из нескольких ингредиентов, которые всегда есть на моей кухне. Приготовить такой суп занимает всего 30 минут.

    Греческий салат

    Мой любимый салат – это греческий. Я люблю салаты из свежих сезонных овощей. Я также люблю интересные и необычные сочетания различных вкусов. В греческом салате сладкие перцы и помидоры дополнены соленым сыром фета и пикантными оливками.

    Запеченная курица с овощами

    Если вы спросите, какое мое любимое второе блюдо, без сомнения, – это запеченная курица с овощами. Я люблю все, что может быть приготовлено в духовке. Существует много способов замариновать курицу и много овощей на выбор. Можно запечь картофель и морковь или добавить немного сладости, приготовив тыкву, пастернак и кабачки.

    Горячий шоколад

    Мой любимый напиток – это горячий шоколад. Обычно я пью его без добавок. Однако вы можете добавить к нему взбитые сливки или зефир, превратив его в настоящий десерт. Я люблю пить его холодными зимними днями.

    Творожная запеканка

    Мой любимый десерт – это творожная запеканка. Ее легко приготовить, и она может стать отличным дополнением к чашечке чая. Она очень легкая и не слишком сладкая. Ее можно подать со сметаной, вареньем или сгущенным молоком.

  2. Мое любимое блюдо – плов. Плов хорошо известен во всем мире, и многие люди его любят. Трудно сказать, где он впервые был приготовлен, но сегодня это блюдо распространено во многих разных культурах. Особенно он распространен в странах Среднего Востока, Кавказа и Азии.
    Сегодня различают много видов этого блюда. Так, плов ассоциируется не только с рисом и мясом. Среди ингредиентов могут быть рыба, овощи и фрукты. Вместе с тем, у каждого народа свой рецепт приготовления плова. Пропорции ингредиентов также играют важную роль и влияют на вкус плова. Существует множество способов приготовления плова, и некоторые из них держатся в секрете. Очевидно то, что плов вряд ли кому-то может приесться.
    Плов – хорошее блюдо для тех, кто любит экспериментировать на кухне. С многочисленными рецептами и вариантами всегда есть возможность научиться чему-то новому и расширить рамки своего мастерства.
    Я тоже люблю готовить плов. Я часто готовлю это вкусное блюдо на семейный ужин. Обычно я готовлю его с говядиной, но иногда готовлю с курицей.
    Мне кажется, несмотря на достаточно простые ингредиенты, плов делает стол праздничным. Я люблю мягкую текстуру тушеного мяса и вкус риса, приготовленного в его бульоне. Я думаю, что рецепт плова обязательно должен быть в книге рецептов в каждом доме.

  3. На Английском
    There is a good saying: “You are what you eat”. I think it means that we should be aware of what we are eating and choose healthy food only. There are so many products today with chemical additives and preservatives. My parents try to buy only natural products, which are nit genetically-modified. I can’t say I’m a picky eater but there are some dishes which I like and those which I don’t. For example, I can’t stand mushrooms or fish in food. Seafood is alright but boiled or fried fish is not for me. My favourite food is pasta. My parents sometimes tell me I should live in Italy, because I like all variations of this food, be it boiled, fried, with sauce or without, with bacon, with cheese, with vegetables, etc. My most favourite dish is Carbonara. It’s a pasta-based dish with white sauce, bacon and parmesan cheese. I can eat it three times a day and never get bored. It’s not difficult to cook. You just need half a kilo spaghetti, several slices of bacon, 1 onion, 1 garlic clove, some olive oil, 2 or 3 eggs, a pinch of salt and pepper, some grated Parmesan cheese and 2 tablespoons of chopped fresh parsley. Spaghetti needs to be boiled in salted water, then drained well and tossed with a tablespoon of olive oil. For the sauce we need to cook chopped bacon on a large pan until it’s slightly crispy. Then we add chopped onion and minced garlic clove, 1 tablespoon of olive oil and cook it for a minute. Then we add beaten eggs into the pan, some cheese, salt and pepper and cook it constantly tossing. When the sauce is ready it’s added to spaghetti. The dish is sprinkled with chopped parsley and additional cheese. It is served immediately, while it’s hot. I have tried to cook Carbonara according to this recipe and it came out to be rather tasty.
    На Русском
    Существует хорошее высказывание: “Ты то, что ты ешь”. Я думаю, что это означает, что мы должны быть хорошо осведомлены, что мы едим и выбирать только здоровую пищу. Сегодня так много продуктов с химическими добавками и консервантами. Мои родители стараются покупать только натуральные продукты, которые не содержат ГМО. Не могу сказать, что я придирчивый едок, но есть некоторые блюда, которые мне нравятся и те, которые я совсем не люблю. Например, я не переношу грибы или рыбу в пище. Морепродукты нравятся, но вареная или жареная рыба не для меня. Моя любимая еда паста. Родители иногда говорят, что мне нужно жить в Италии, потому что мне нравится все вариации этого блюда, хоть вареные, жареные, с соусом или без, с беконом, с сыром, с овощами и т. д. Мое самое любимое блюдо – Карбонара. Это блюдо на основе пасты с белым соусом, беконом и сыром пармезан. Я могу есть его три раза в день, и оно мне никогда не надоедает. Его не трудно приготовить. Все, что нужно, так это полкило спагетти, несколько ломтиков бекона, 1 луковица, 1 зубчик чеснока, немного оливкового масла, 2 или 3 яйца, щепотка соли и перца, тертый сыр пармезан и 2 столовые ложки свежей нарезанной петрушки. Спагетти нужно вскипятить в подсоленной воде, затем процедить и добавить в него столовую ложку оливкового масла. Для соуса нужно поджарить нарезанный бекон на большой сковороде, до тех пор, пока он не станет слегка хрустящим. Затем мы добавляем нарезанный лук и измельченный зубчик чеснока, 1 столовую ложку оливкового масла, и готовим все это в течение минуты. Затем мы добавляем в сковороду взбитые яйца, немного сыра, соли и перца и готовим часто переворачивая. Когда соус готов, его добавляют к спагетти. Блюдо посыпают нарезанной зеленью петрушки и дополнительным сыром. Подавать нужно сразу, пока не остыло. Я пару раз пробовала готовить Карбонара в соответствии с этим рецептом, и получалось довольно вкусно

  4. My name is Alex. Im 14 years old. I live in one of the most beautiful cities of Russia, in Sochi. My family is quite small. I have got a mother, a father, a younger brother and a cat. My mum is usually responsible for cooking and for buying necessary food. She prepares breakfast, lunch and dinner for all of us. Sometimes my father also cooks. It usually happens at weekends. Both of my parents are good cooks, which is why we prefer eating home-made food. However, sometimes we can also eat out. My father reserves a table in some restaurant or cafe and we spend a great evening together. It usually happens on special occasions. My favourite food is pizza. I like all kinds of pizza and other Italian dishes. For my birthday, my parents always try to arrange a pizza party. There are times when we simply order pizza for lunch or dinner, just because there is no time for cooking. Out of my mum’s home cooking I prefer Ukrainian borscht. It’s a special red cabbage soup, which is tastier to eat with sour cream. Borscht is a traditional Russian and Ukrainian dish and many foreigners want to try it when visiting these countries. In general, I can say that I am a good eater. I like many types of food, among them fruit, vegetables, sweets and cakes, etc. However, there are some products which I don’t like eating. They are mushrooms and fish. My mother knows about it and she tries not to use these products in dishes.

  5. My favourite foodFor some food is a source of pleasure, for others – a source of energy. For me food – is a pleasant source of energy. I think that pleasant food is healthy food. To my mind healthy food should be quite simple. I eat complicated dishes only in restaurants. My daily meals consist of the same dishes every day. First of all I would like to say that I do not eat animal meat at all. I prefer fish and other sea products. So in the morning I usually have some cottage cheese with kefir, then I have tea with two cheeseburgers. At dinner I have vegetable soup, a salad and fried fish. I do not have desserts, but only tea with lemon. For supper I have just a salad and then I eat fruit.I love all kinds of milk products, especially kefir, cottage cheese and cheese. I prefer cheeses from Germany, France or Switzerland. As for sea products I love shrimps, salmon and trout. I like different kinds of salads, dressed with olive oil or sour cream. I also love all kinds of potato dishes. I usually drink down food with natural juices or kvass.I prefer to have tea with bitter chocolate or home-made jams. As I do not change my daily dishes, I very seldom have stomach problems. Actually I think that the simpler food is, the better is its taste.Well, of course, on weekends I want to try a new dish. If I have free time, I try to invent a new salad or find an interesting recipe. On weekends I let myself have good red dry wine. Well, many doctors say that red wine in reasonable quantities is very good for health.I do not buy in shops ready or semi-manufactured food products, because this is unhealthy. It is better to spend some time cooking, than to have problems with overweight and heart.

  6. My name is Alex. Im 14 years old. I live in one of the most beautiful cities of Russia, in Sochi. My family is quite small. I have got a mother, a father, a younger brother and a cat. My mum is usually responsible for cooking and for buying necessary food. She prepares breakfast, lunch and dinner for all of us. Sometimes my father also cooks. It usually happens at weekends. Both of my parents are good cooks, which is why we prefer eating home-made food. However, sometimes we can also eat out. My father reserves a table in some restaurant or cafe and we spend a great evening together. It usually happens on special occasions. My favourite food is pizza. I like all kinds of pizza and other Italian dishes. For my birthday, my parents always try to arrange a pizza party. There are times when we simply order pizza for lunch or dinner, just because there is no time for cooking. Out of my mum’s home cooking I prefer Ukrainian borscht. It’s a special red cabbage soup, which is tastier to eat with sour cream. Borscht is a traditional Russian and Ukrainian dish and many foreigners want to try it when visiting these countries. In general, I can say that I am a good eater. I like many types of food, among them fruit, vegetables, sweets and cakes, etc. However, there are some products which I don’t like eating. They are mushrooms and fish. My mother knows about it and she tries not to use these products in dishes.

  7. 1 текст)My favorite food is pasta with cheese. I like it, because I love cheese and pasta. I eat sometimes, on Fridays. Also I eat it when I have lunch or dinner. My family eat pasta witness cheese with me, they like it, too. It is so delicious. The main ingredient is cheese.if you buy a right, delicious cheese the dish will be very delicious. My friends also like it, too, but not all of them. I like pasta with cheese.               И это идёт уже 2 текст (Food plays an important role in our lives. Often people have different preferences and tastes. Someone likes hot and spicy dishes, while others prefer softer tastes. For many people, a very important role plays the usefulness of the food. And there are those who prefer to eat only vegetarian food. In general, everyone has different tastes. As the wise saying goes – “Every man to his own tasteEverybody in our family is fond of cooking. My mother cooks more often than others. And I like to help her. However, we often experiment with recipes, because we love the variety. We use recipes from all around the world. We like Italian food. We often cook pizza, lasagna and pasta. More we like Japanese cuisine – a variety of rolls and sushi.

  8. my favorite dish сочинение

    Ответы:

    Мое любимое блюдо шоколадные кексикиИнгредиенты:
    150 г муки100 г сливочного масла3 куриных яйца2 ч.л. разрыхлителя100 г сахара2 ст.л. молока2,5 ст.л. какао-порошка? п. ванильного сахараСахарная пудра для посыпки перед подачейПриготовление:
    Яйца вбить в глубокую емкость. Добавить сахар, разрыхлитель и ванильный сахар.Хорошенько взбить вилочкой для однородности.Добавляем молоко и половину муки. Растапливаем сливочное масло, даём ему слегка остыть и добавляем в основную массу. Добавляем какао-порошок и перемешиваем до однородности.Постепенно вмешиваем оставшуюся муку.Раскладываем в формочки для кексов тесто. Важно наполнять форму не больше чем на 2/3.Отправляем в духовку при 180 С на 20 минут. Готовые шоколадные кексики сразу же обваливаем в сахарной пудре. Подаём к столу!Приятного аппетита!
    Перевод
    My favorite dish of chocolate cupcakesingredients:
    150 g flourButter 100 g3 chicken eggs2 tsp baking powderSugar 100 g2 tablespoons milk2.5 tbsp cocoa powder? p. Vanilla sugarPowdered sugar for sprinkling before servingPreparation:
    Eggs drive in a deep container. Add sugar, baking powder and vanilla sugar.Thoroughly whisk fork for homogeneity.Add the milk and half of the flour. Melt the butter, give him cool slightly and add to the bulk. Add the cocoa powder and stir until smooth.Gradually interfere remaining flour.Spread into molds for cupcakes dough. It is important to fill the form of not more than 2/3.Send in the oven at 180 C for 20 minutes.Finished chocolate cupcakes immediately collapses in powdered sugar. We serve at the table!Bon Appetite!
    На Английском
    There is a good saying: “You are what you eat”. I think it means that we should be aware of what we are eating and choose healthy food only. There are so many products today with chemical additives and preservatives. My parents try to buy only natural products, which are nit genetically-modified. I can’t say I’m a picky eater but there are some dishes which I like and those which I don’t. For example, I can’t stand mushrooms or fish in food. Seafood is alright but boiled or fried fish is not for me. My favourite food is pasta. My parents sometimes tell me I should live in Italy, because I like all variations of this food, be it boiled, fried, with sauce or without, with bacon, with cheese, with vegetables, etc. My most favourite dish is Carbonara. It’s a pasta-based dish with white sauce, bacon and parmesan cheese. I can eat it three times a day and never get bored. It’s not difficult to cook. You just need half a kilo spaghetti, several slices of bacon, 1 onion, 1 garlic clove, some olive oil, 2 or 3 eggs, a pinch of salt and pepper, some grated Parmesan cheese and 2 tablespoons of chopped fresh parsley. Spaghetti needs to be boiled in salted water, then drained well and tossed with a tablespoon of olive oil. For the sauce we need to cook chopped bacon on a large pan until it’s slightly crispy. Then we add chopped onion and minced garlic clove, 1 tablespoon of olive oil and cook it for a minute. Then we add beaten eggs into the pan, some cheese, salt and pepper and cook it constantly tossing. When the sauce is ready it’s added to spaghetti. The dish is sprinkled with chopped parsley and additional cheese. It is served immediately, while it’s hot. I have tried to cook Carbonara according to this recipe and it came out to be rather tasty.
    На Русском
    Существует хорошее высказывание: “Ты то, что ты ешь”. Я думаю, что это означает, что мы должны быть хорошо осведомлены, что мы едим и выбирать только здоровую пищу. Сегодня так много продуктов с химическими добавками и консервантами. Мои родители стараются покупать только натуральные продукты, которые не содержат ГМО. Не могу сказать, что я придирчивый едок, но есть некоторые блюда, которые мне нравятся и те, которые я совсем не люблю. Например, я не переношу грибы или рыбу в пище. Морепродукты нравятся, но вареная или жареная рыба не для меня. Моя любимая еда паста. Родители иногда говорят, что мне нужно жить в Италии, потому что мне нравится все вариации этого блюда, хоть вареные, жареные, с соусом или без, с беконом, с сыром, с овощами и т.д. Мое самое любимое блюдо – Карбонара. Это блюдо на основе пасты с белым соусом, беконом и сыром пармезан. Я могу есть его три раза в день, и оно мне никогда не надоедает. Его не трудно приготовить. Все, что нужно, так это полкило спагетти, несколько ломтиков бекона, 1 луковица, 1 зубчик чеснока, немного оливкового масла, 2 или 3 яйца, щепотка соли и перца, тертый сыр пармезан и 2 столовые ложки свежей нарезанной петрушки. Спагетти нужно вскипятить в подсоленной воде, затем процедить и добавить в него столовую ложку оливкового масла. Для соуса нужно поджарить нарезанный бекон на большой сковороде, до тех пор, пока он не станет слегка хрустящим. Затем мы добавляем нарезанный лук и измельченный зубчик чеснока, 1 столовую ложку оливкового масла, и готовим все это в течение минуты. Затем мы добавляем в сковороду взбитые яйца, немного сыра, соли и перца и готовим часто переворачивая. Когда соус готов, его добавляют к спагетти. Блюдо посыпают нарезанной зеленью петрушки и дополнительным сыром. Подавать нужно сразу, пока не остыло. Я пару раз пробовала готовить Карбонара в соответствии с этим рецептом, и получалось довольно вкусно

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *